Make your own free website on Tripod.com
Stadspost
Artistamps II Joost Veerkamp
Home
Apeldoorn
Geschiedenis - History
LINKS
Photo Album
Duitsland - Germany
(Indonesia) Pos Kota Bandung
Reli Post Nederland
Artistamps I
Artistamps II Joost Veerkamp
Contact Me
Regiopost
Stadspost Schoonhoven

Joost Veerkamp
waterballet.jpg
Waterballet

Hoewel Joost Veerkamp vooral een tekenaar, ontwerper is die zich met architectuur bezighoud, en dan vooral ook met het ontwerpen van posters, zeefdrukken e.d. heeft hij tevens de kunst van 'artistamps' ontdekt.
 
Artistamps, kunstwerken op het formaat van een postzegel. En omdat artistamps niet echt geldig zijn voor frankering hoef je je dus ook niet zo druk te maken over het onderwerp van je zegels. Je bent zo vrij als je je zelf voelt.
 
Joost heeft daar prima gebruik van gemaakt. En hoewel dat betekend dat een aantal zegels schokkend zullen overkomen, kan ik over het algemeen zeggen dat het bezit van een artistamp collectie van Joost, een ware schat is.
 
 

Joost Veerkamp
billen.a5.jpg
Billen zegels

Joost neemt de normen en waarden van de Nederlandse Samenleving - en die daarbuiten - soms op de korrel, soms kraakt hij die normen en waarden als een harde noot. Maar wie daar doorheen kan zien, ziet meer. Blote billen op postzegels..... ik heb daar mijn eigen (erotische) gedachten bij, terwijl een  ander daar alleen maar lacherig van wordt. Kunst blijft kunst. Of het nu om een zeefdruk gaat, een standbeeld van 2 meter hoog of een artistamp. We hebben allemaal onze eigen voorkeuren. Willen moderne of naieve kunst, zien bij voorkeur realisme of Van Gogh. Ik kijk graag naar Joost Veerkamp.

Joost Veerkamp
schrijverszegels.h6.jpg
Schrijvers Zegels

Schrijverszegels. Dat is nou zo lekker als je je eigen zegels ontwerpt. Je hoeft niet te wachten tot iemand eerst dood is. Wanneer JIJ denkt dat iemand de eer te beurt valt om op een postzegel te verschijnen doe je dat dus gewoon. En dus kun je een schrijver als Gerard van't Reve zijn eigen zegel geven. Iets wat normaal gesproken alleen de koninklijke familie te beurt valt.
 
Joost maakt in zijn ontwerpen soms gebruik van bestaande postzegels, en dan in het bijzonder van Nederland zelf. Een soort van parodie, die vooral te kennen is bij de politici zegels, waar de moderne heren en ene dame uit de politiek van vandaag gestoken werden in kledij van vroeger, zoals we die herkennen op oude Nederlandse zegels.
 
Een knipoog naar de politiek? We kunnen natuurlijk alleen maar gissen naar de achtergron waarom Joost iets doet. Maar we hoeven dat nou ook weer niet echt uit te gaan pluizen. Gewoon zijn kunst nemen zoals het is, en er de schoonheid van ontdekken. En hier en daar zul je dan best wel Joost zien knipogen.

Joost Veerkamp
enveloppejoost.jpg
Geretourneerde Envelop

Enter content here

Enter supporting content here

Alles over stadspost en stadspostzegels